-
اولین نشست «نسبت اسلام و اقتصاد»
با حضور حججاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، غلامعلی معصومینیا ، مجید رضایی و به همت خبرگزاری حوزههای علمیه اولین نشست از سلسله مباحث «نسبت اسلام و اقتصاد» برگزار شد.
-
علاقمندی بانک مرکزی فیلیپین به بانکداری اسلامی
به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، بانک مرکزی فیلیپین اعلام کرده است با ادامه صنعت بانکداری اسلامی در این کشور، فرصتهای جدیدی در انتظار فعالان و مشارکتکنندگان عرصه بازار خواهد بود.
-
احکام خرید و فروش رمز ارزها چیست؟
در بیست و دومین جلسه درس خارج «فقه بورس» حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم با بیان اینکه در مورد رمز ارزها تحقیقات متعددی انجام شده است، گفت: حقیقت مسئله این است که در مورد رمز ارزها همچنان ابهامات جدی وجود دارد.
-
الزامات تحقق مطالعات میانرشتهای در فقه و اقتصاد چیست؟
دوره تخصصی فقهالاقتصاد با سخنرانی حجتالاسلام صادق الهام، پژوهشگر دینی، در ۲۲ فروردین ماه، به صورت مجازی برگزار شد. مشروح این نشست را در ادامه میخوانید:
-
«ریپو» یا عملکرد ابزار توافق بازخرید
هومن کرمی رئیس دایره معاملات اوراق بهادار بانک مرکزی گفت: تمام عملیاتی که در قالب بازار باز انجام می شود بر پایه ابزار توافق بازخرید انجام می شود. ابزار توافق بازخرید چیزی جز خرید و فروش اوراق بدهی دولتی نیست.
-
دو رویکرد فقهی در پاسخ به پرسش از احکام پول
گاهی موضوعی مانند پول را بدون لحاظ فلسفه ایجاد، آثار و پیامدهای اقتصادی و ... در اختیار فقیه قرار میدهیم که خروجی فقهی متفاوت از زمانی است که با ملاحظه این موضوعات و پارامترها، مورد توجه قرار میگیرد و فتوایی که فقیه میدهد، متفاوت خواهد بود.
-
محمدتقی عثمانی؛ حاضر در متن اقتصاد اسلامی جهان، غایب در پاورقی اقتصاد اسلامی وطنی
بررسی فهرست 500 نفره از تاثیرگذارترین چهره های شاخص جهان اسلام در طی پنج سال اخیر، از چهره ای کمتر شناخته شده رونمایی می کند که تاکنون کمتر به او و کار ویژه اش در جهان اسلام توجه کرده ایم.
-
بانک ها ملزم به رعایت دقیق نرخ سود شدند
وزیر اقتصاد به مدیران عامل ۱۲ بانک بورسی و دولتی دستور داد تا نرخهای سود سپرده و تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار را با دقت رعایت کنند و نرخهای بالاتر، جزء هزینههای قابل قبول مالیاتی نخواهد بود.
-
عدالت اقتصادی به مثابه فقه الاقتصاد
اقتصاد اسلامی ماهیت و مجموعهای از معارف است که یک هدف مهم را دنبال میکند و آن هدف، فراهم کردن مقدمات و شرایط اقتصادی برای پیشرفت و حرکت انسان به سوی کمال مطلق یا همان نهایت عبودیت است. با این حساب، اقتصاد اسلامی به عنوان یک سیستم کلی، دو بخش خواهد داشت.
-
برنامه پنج ساله استراتژیک صنعت بانکداری اسلامی در پاکستان
به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، بانک مرکزی پاکستان (SBP) سومین برنامه پنج ساله استراتژیک صنعت بانکداری اسلامی را با هدف گسترش سهم داراییها و سپردههای بانکهای اسلامی اعلام کرد.
-
بررسی فقهی استفاده از کیف الکترونیک پول در ایران
به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گزارش کارشناسی «بررسی فقهی استفاده از کیف الکترونیک پول در ایران» را به قلم فرشته ملاکریمی و لیلا محرابی و تحت نظارت علمی دکتر وهاب قلیچ منتشر کرد.
-
کتاب «اوراق بهادار اسلامی در بازارهای مالی ایران» به کتابخانه سازمان بورس رفت
در این کتاب، اوراق بهادار موجود در بازارهای مالی ایران معرفی و با ارائه تاریخچهای از اوراق، خصوصیات و نحوه انتشار آنها تشریح شده است.
-
کتاب «زمین در اقتصاد اسلامی» منتشر شد
کتاب «زمین در اقتصاد اسلامی» به مباحث «نظامهای بهرهبرداری از اراضی»، «مالکیت زمین در اسلام»، «بررسی فقهی بهرهبرداری از زمین» و ... پرداخته و توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
-
عرضه ۱۰ هزار میلیارد ریال صکوک مرابحه برای ایران خودرو
صکوک مرابحه شرکت ایران خودرو (سهامی عام) به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از طریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران از شنبه مورخ ۱۴ فروردین تا دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در نمادهای "صخود۰۴۱" و "صخود۴۰۱" عرضه عمومی می شود.
-
رشد بانکداری اسلامی در عمان
براساس گزارش رتبهبندی یک شرکت آمریکایی، بانکداری اسلامی در عمان با وجود شیوع کرونا در حال رشد است. شرکت رتبهبندی Fitch Ratings در گزارش جدید خود با اشاره به رشد بانکداری اسلامی در عمان نوشت: به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ رشد این بخش به سرعت ادامه خواهد یافت.
-
اصلاح ساختاری و حرکت به سمت بانکداری اسلامی، ضرورت اقتصاد ۱۴۰۰
یک اقتصاددان گفت: تعادل عملیاتی بودجه دولت و اصلاح ساختار نظام بانکی در مسیر بانکداری اسلامی راه حل بهبود شرایط اقتصادی در سال جدید است.
-
عرضه ۱۰ هزار میلیارد ریال صکوک مرابحه برای ایران خودرو
با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، صکوک مرابحه شرکت ایران خودرو (سهامی عام) به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از طریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران از شنبه مورخ ۱۴ فروردین تا دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ عرضه عمومی می شود.
-
تأمین مالی اسلامی از خانه آغاز میشود، نه از بانک
به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، اندونزی دارای بزرگترین جمعیت مسلمان جهان است اما تأمین مالی اسلامی تنها 10 درصد داراییهای مالی این کشور را در بر میگیرد.