بازار جهانی صکوک به نقطه عطف تاریخی ۱ تریلیون دلاری رسید
جمعه, 03 مهر 1405 09:16 صکوک ناشران صکوک دلار 43

بازار جهانی صکوک از یک آستانه تاریخی عبور کرده و حجم صکوک معوق خود را از مرز ۱ تریلیون دلار فراتر برده است.

مجموع صکوک معوق بین‌المللی (۲۸۰.۵۸ میلیارد دلار) و حجم معوق داخلی (۷۳۴.۹۳ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۵ به رقم بی‌سابقه ۱.۰۱۵ تریلیون دلار رسیده است.

مجموع انتشار صکوک جهانی با رشد ۲۸.۲ درصدی نسبت به سال قبل به ۲۶۲.۹ میلیارد دلار رسید که بالاترین رشد سالانه در سال‌های اخیر است.

انتشارهای دولتی همچنان بزرگ‌ترین بخش صکوک را با رشد ۱۵.۶ درصدی و اختصاص ۵۲.۳ درصد از کل صکوک جهانی را به خود اختصاص داد.

با این حال، ناشران شبه‌دولتی سریع‌ترین رشد را ثبت کردند و با جهش ۶۶.۵ درصدی به رقم بی‌سابقه ۵۲.۳ میلیارد دلار رسیدند و نزدیک به یک‌پنجم بازار را در اختیار گرفتند.

انتشارهای شرکتی ۳۹.۴ درصد رشد کرد و به ۳۳.۵ میلیارد دلار رسید، در حالی که مؤسسات مالی ۲۸.۸ درصد گسترش یافتند و به ۳۹.۶ میلیارد دلار رسیدند که نشان‌دهنده گسترش پیوسته پایه ناشران است.

در زمینه تغییرات ساختاری، صکوک اجاره به ساختار برتر در بازار داخلی با ۳۹.۸ میلیارد دلار (۲۴.۲۸ درصد) تبدیل شد و جایگاه صکوک مرابحه را که از نظر تاریخی در صدر قرار داشت، گرفت.

در بازار نقدینگی کوتاه‌مدت، شرکت بین‌المللی مدیریت نقدینگی اسلامی ۳۲.۱ درصد از حجم جهانی را در اختیار گرفت و ۲۲.۹ میلیارد دلار را در قالب ۶۹ معامله منتشر کرد.

داده‌های تجمعی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که مالزی جایگاه خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین ناشر صکوک جهانی با ۱.۰۸ تریلیون دلار (۴۳.۶۹ درصد) حفظ کرده است و پس از آن عربستان سعودی با ۳۷۹.۱۶ میلیارد دلار (۱۵.۳۳ درصد) و اندونزی با ۲۳۷.۹۳ میلیارد دلار (۹.۶۲ درصد) قرار دارند.

منبع: زاویا

Prev Next
برچسب‌ها
برای ارسال نظر وارد سایت شوید